Noorse Haarden, een uniek speksteenverhaal

In 2022 is Noorse Haarden begonnen met de verkoop van duurzame speksteenkachels. De oorsprong van Noorse Haarden komt voort uit de passie voor Scandinavie en het traditionele gebruik van speksteenkachels voor het verwarmen van woningen in een koud klimaat. In 2023 is er ook een nauwe samenwerking met BluComb uit Italie ontstaan zodat Noorse Haarden kachels kan aanbieden die zowel hout als ook pellets op een zeer fraaie en schone manier verbranden kunnen.

Noorse Haarden onderscheidt zich met unieke speksteenkachels die niet alleen functioneel zijn, maar ook een prachtige toevoeging zijn aan elk interieur. Met een combinatie van traditie, vakmanschap en innovatie, verrast Noorse Haarden met de creaties van speksteen. Noorse Haarden maakt een zeer snelle groei door, ondersteunt door haar partners.

Nauwe samenwerking met BluComb

BluComb, een spinof van de Italiaanse technische universiteit in Udine, levert een unieke, gepatenteerde pelletverbrandingstechnologie die tot een zeer fraaie en schone verbranding leidt. Deze pelletstechnologie functioneert zonder bewegende delen of electroniek en is dus zeer robuust.

Het fraaie is dat deze technologie probleemvrij geintegreerd kan worden in een aantal van onze houtkachels. Deze kunnen dus zowel hout als ook pellets verbranden, als deze extra technologieoptie gekozen wordt bij de aankoop van de spekstenen kachel.

Dit geeft de eigenaar van de kachel keuzemogelijkheden en zorgt ervoor dat hoe streng de eisen ook worden ten aanzien van uitstoot van onder andere fijnstof deze kachels altijd gestookt kunnen worden. De gepatenteerde BluComb technologie zorgt namelijk voor uitzonderlijk lage uitstoot van fijnstof, onverbrande gassen en stikstof.

Een kachel als kunstobject

Noorse Haarden zet de eeuwenoude Scandinavische traditie van warmteaccumulerende speksteenkachels voort in samenwerking met de modern technologie van BluComb. Elk exemplaar wordt gekenmerkt door zijn eigen steenstructuur, waardoor de kachel bijna een kunstobject in huis wordt. De schoonheid en het karakter van het speksteen komen tot leven in de designs die Noorse Haarden aanbiedt, waardoor een warme en gezellige sfeer wordt gecreëerd in elke ruimte.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. U bent ook van harte welkom om de diverse speksteenkachels in onze showroom te bekijken. Wij maken voor een bezoek aan onze showroom graag vooraf een afspraak zodat u op uw gemak de kachels kunt bekijken en wij de tijd voor u kunnen nemen om u te informeren over de mogelijkheden.