Vloerplaten van Noorse Haarden

Vloerplaten, ook wel bekend als bodemplaten, dienen ter bescherming van de vloer rondom en onder een kachel. Wanneer u bijvoorbeeld het deurtje van de kachel opent om hout aan te vullen, dan bestaat het risico dat vonken, gloeiende houtdeeltjes of restjes as op de vloer terechtkomen, wat tot beschadigingen kan leiden. Om de vloer te beschermen en om brandincidenten te voorkomen, is het raadzaam om een vloerplaat onder de kachel te plaatsen.

Daarnaast is het belangrijk dat het gewicht van de kachel goed verdeeld wordt. Met name de hogere modellen speksteenkachels en pelletkachels zijn dusdanig zwaar dat een goede verdeling van het gewicht van belang kan zijn om de vloer te beschermen.

Vloerplaat geleverd in meerdere steensoorten en vormen

Noorse Haarden biedt meerdere soorten vloerplaten aan. Daarbij kunt u kiezen tussen gepolijst zwart graniet of gemarmerd donkergrijs zandsteen. Deze laatste variant is iets minder gepolijst en heeft daardoor een mattere uitstraling.

De vloerplaten van Noorse Haarden worden geleverd in diverse vormen passend bij de vorm van de kachel. De vloerplaten zijn een elegante oplossing om te voldoen aan alle veiligheidseisen voor een kachel.

Afmetingen van een vloerplaat

Als algemene richtlijn dient een vloerplaat minimaal 30 centimeter uit te steken vanaf het deurtje van de speksteenkachel. De exacte lengte kan worden vastgesteld door het kacheldeurtje te openen en de afstand te meten vanaf de achterkant van de kachel tot aan de buitenrand van het deurtje. Het wordt aanbevolen om de vloerplaat aan de achterkant en zijkanten 10 tot 15 centimeter te laten uitsteken.

Wij hebben in ons assortiment voor elk model speksteenkachel een passende vloerplaat, zowel voor een plaatsing in de hoek als voor een rechte muur.

Meer informatie over vloerplaten of bodemplaten

Wilt u meer weten over onze vloerplaten of een persoonlijk advies, neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze showroom te bezoeken. Hiervoor kunt u een afspraak maken zodat u in alle rust en vrijblijvend de diverse modellen kunt bekijken en wij de tijd hebben om u te informeren.